Nominujte svého zdravotně postiženého zaměstnance na cenu Zaměstnance roku

28.07.2013 19:21

Ukažte svojí nominací, jak si svého kolegy, který je zdravotně postižený, vážíte a jak je jeho práce pro vaši společnost či organizaci důležitá!

Zdroj: prace.cz

 

Zdravotně postižené zaměstnance můžete na cenu Zaměstnanec roku nominovat až do 15. září 2013. Nominový zaměstnanec musí být  osobou se zdravotním postižením dle Správy sociálního zabezpečení (OZZ či v 1. až 3. stupni invalidity). Slavnostní vyhlášení proběhne 23. října 2013 na Staroměstké radnici v Praze. Soutěž probíhá ve dvou kategoriích. První je Zaměstnanec roku z chráněného trhu práce a druhou kategorií je Zaměstnanec roku z běžného trhu práce.

 

Soutěž pořádá Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) ve spolupráci s  Českým rozhlasem, vydavatelstvím Economia, Sdružením automobilového průmyslu, Komerční bankou a  společností LMC, která provozuje portály prace.cz a jobs.cz. NFOZP je jediným nadačním fondem v ČR, který se zabývá výhradně problematikou zaměstnávání postižených osob.

 

Přihlašovací formulář online zde.

 

Ředitelka NFOZP Hana Potměšilová v hledáčku přílohy Mladé fronty - ONA DNES řekla: „Mým cílem je, aby zdravotně postižení dostali šanci ukázat, že mohou odvádět stejně kvalitní práci jako zdraví, a zároveň aby je firmy zaměstnávaly bez ohledu na to, zda na ně získají nějaké úlevy či benefity“.

 

Víte, že tým, ve kterém pracuje člověk se zdravotním postižením:

  • bývá výkonnější, než tým zdravých zaměstnanců!
  • je v něm méně absencí kvůli krátkodobým nemocem!
  • je v něm lepší sociální klima!

 

Na myšlenku vyhlásit soutěž o nejlepšího zdravotně postiženého Zaměstnance roku přivedl pořadatele (NFOZP) fakt, že stojí za to nejen zviditelňovat samotné kvalitní zaměstnavatele osob se zdravotním postižením a jejich produkty, ale také přímo jejich nejlepší zaměstnance.

 

Zajímáte-li se o problematiku zaměstnávání OZP, stáhněte si praktického průvodce "Jak zaměstnávat OZP" zde.

 

Zdroj: nfozp.cz, 2013

 

 

 

https://cs-cz.facebook.com/pages/Spole%C4%8Densk%C3%A1-odpov%C4%9Bdnost-firem-CSR/117111438676

https://www.spolecenskaodpovednostfirem.cz/ https://www.spolecenskaodpovednost.cz/