Konference o lidsky důstojném a prosperujícím podnikání Svobodná firma

25.08.2013 15:46

Hlavním hostem konference SVOBODNÁ FIRMA, která se koná 18. října 2013 v Praze, bude Wolfgang Gutberlet, německý podnikatel, majitel sítě více než 280 supermarketů "tegut..."

 

Konference zahrnuje 4 přednášky a 3 diskusní panely, promluví 13 řečníků. O moderování se postará český herec a moderátor Jaroslav Dušek. Téma konference je, jak dluhodobě rozvíjet svobodný tvůrčí potenciál členů týmů. Cesta k lidskosti v práci a podnikání. Jednodenní konference je členěna do tří vzájemně se prolínajících oblastí: byznys, firemní kultura a právo.

Každá oblast je zastoupena přednášejícími s bohatými zkušenostmi z praxe. Na jednotlivé části navazují tři panelové diskuse, kterých se zúčastní další odborníci na dané téma. Do programu jsou zařazeny zážitkové části a umělecká vystoupení, uchopující prezentovaná témata. Prostory mimo hlavní sál budou sloužit pro vzájemné setkávání a propojování.

 

Diskusní panely

Byznys - týmová spolupráce uvnitř podniku i mezi podniky vedoucí k prosperitě, udržitelnosti a prospěchu regionu i přírody. Firemní kultura – svobodný rozvoj individuálních schopností a tvůrčího potenciálu člověka. Vznik a sdílení firemních hodnot. Právo – respektovat a být respektován, aneb pravidla hry v byznysu i v pracovních týmech umožňující lidsky důstojné vztahy.

„Dlouhodobě se zabýváme sociální trojčlenností a víme, že nabízí modely chování a metody, které lze účinně aplikovat jako řešení současných problémů. Nechceme představit jen filosofii, ale funkční návody od lidí, kteří jsou respektováni jako špička ve svém oboru,“ říká David Šeterle, jeden z organizátorů konference.

 

Řekli o konferenci

„Chceme předat zkušenosti, které pomohou orientovat se v nezdarech vlastního podniku. Návody, jak tvořivě nalézat nová řešení a nevzdávat se přitom základních lidských hodnot,“ říká Daniel Bezányi, další organizátor konference.

„Z Německa pochází známý „trojlístek“ tří ostřílených podnikatelů Werner, Rehn a Gutberlet. Götz W. Werner je majitelem známé sítě „dm drogerie markt“, Götz Rehn podnikatelem s biopotravinami pod značkou Alnatura a námi pozvaný Wolfgang Gutberlet, majitelem rodinného podniku „tegut…“ Ten svým životem a přístupem k podnikání, stejně jako Werner a Rehn, dokazuje, že ideály a názory trojčlennosti jsou plně funkční a konkurence schopné,“ vysvětluje hlavní koordinátor konference Ondřej Říha, proč jsme pozvali právě pana Gutberleta.

 

Další informace: Web: www.k3k.cz, Facebook: www.facebook.com/k3kcz

 

 

https://cs-cz.facebook.com/pages/Spole%C4%8Densk%C3%A1-odpov%C4%9Bdnost-firem-CSR/117111438676

https://www.spolecenskaodpovednostfirem.cz/ https://www.spolecenskaodpovednost.cz/