Historicky první vítězové národního kola celoevropské CSR soutěže European CSR Award míří do Bruselu

17.04.2013 10:02

Vítězové byli vyhlášeni 16.4. na CSR Summitu v Praze v DOXu.

Zdroj: eucsraward.cz, 2013

 

European CSR Award je první evropská cena oceňující společenskou odpovědnost firem na národní a celoevropské úrovni. Soutěž vyhlašuje CSR Europe a Business in the Community s podporou Evropské komise. Národním partnerem a organizátorem této soutěže v České republice je platforma Byznys pro společnost, národní partner organizace CSR Europe. Do soutěže se zapojily velké a malé firmy z 28 evropských zemí. V České republice přihlásilo celkem 34 firem 41 CSR projektů. Soutěž navazuje na národní soutěže z oblasti společenské odpovědnosti a zaměřuje se na projekty, které reprezentují úspěšná partnerství mezi podnikem a partnerem z nepodnikového sektoru.

 

V kategorii Střední a malá firma zvítězila První chodská stavební společnost se svým projektem Schody do života. Ocenění si převzal pan Zábranský, jednatel společnosti, od Veroniky Němcové z Byznys pro společnost a od pana Bedřicha Dandy, náměstka ministra průmyslu a obchodu.

 

V kategorii Velká firma zvítězila společnost Accenture za svůj projekt Accenture Academy. Ocenění si převzala paní Alena Sochorová, senior executive společnosti Accenture, od Pavlíny Kalousové z leadership teamu Byznys pro společnost a pana Petra Šabaty, šéfredaktora Hospodářských novin.

 

Oba vítězové si převezmou také ocenění v červnu na závěrečném slavnostním vyhlášení v Bruselu.

 

Vítěze ve dvou kategoriích vybírala 21 členná odborná komise. Soutěž probíhala dvoukolově, finalisté ve druhém kole prezentovali své projekty osobně před komisí. Podrobné informace o vyhlášení národního kola soutěže, oceněných projektech a tiskovou zprávu naleznete zde.

 

Zdroj: eucsraward.cz, 2013

 

 

 

https://cs-cz.facebook.com/pages/Spole%C4%8Densk%C3%A1-odpov%C4%9Bdnost-firem-CSR/117111438676

https://www.spolecenskaodpovednostfirem.cz/ https://www.spolecenskaodpovednost.cz/